Just another WordPress site

Okategoriserade

Nybörjarguide för Tanganyikasjöns Tropheus ”Troffar” från ciklid.org

Varför troffar

Tropheus – antingen älskar eller hatar man dessa fiskar som ibland ger en himmel eller helvete genom sina utmaningar.
Så kan det ibland låta från ägare till dessa fiskar, vilket givetvis väcker många akvaristers nyfikenhet om vad det är för speciellt med just troffar.

Troffar kan man välja av flera olika anledningar. Många väljer dem på grund av deras färgprakt, tempo och att det är imponerande att se dem samlade i ett stort stim, samt att de har ett tufft utseende. En annan anledning är utmaningen att lyckas med troffar som man oftast har läst mycket om och troligtvis gått och kikat på en längre tid. Sedan händer det alltid något i ett troffekar.
Ett fiskbestånd som kommer närmare saltvattenfiskarnas färgprakt och som ibland jämförs med clownfiskar, kommer du inte om du vill ha sötvattenfiskar.
Innan man börjar med troffar är det mycket bra att läsa på så mycket som möjligt, ex via olika ciklidforum och lyssna på andra duktiga akvarister.
I denna artikel ska jag försöka beskriva hur man ska hålla troffar enligt några enkla regler, för de är inte så svåra att sköta som man ibland kan tro, under förutsättning att man följer vissa regler.

Mer kan hittas här var ett utdrag från sidan https://www.ciklid.org/index.php/component/content/article?id=13

Där kan ni läsa mer.

har själv denna sort Tropheuus sp. rred Sumbu.

tropheus_moorii_5144

Lämna ett svar